- Hotel Harderwijk op de Veluwe

Beleef de Veluwe

Samen op pad

Beleef de Veluwe

Gelegen in de Veluwse bossen, maar op steenworp afstand van de A28, ligt Van der Valk Hotel Harderwijk. De Veluwe heeft een lange historie en mede daardoor, een zeer diverse en interessante cultuur. Ontdek de eeuwenoude steden, kastelen en landgoederen of bezoek één van de vele musea. Breng een bezoek aan prachtige historische Veluwse dorpen en steden of ga eens kijken bij een schaapsherder op de hei!

Ontdek

Hotel Harderwijk is het ideale startpunt voor een kennismaking met de Veluwe. Er zijn voldoende fiets- en wandelroutes voor een paar heerlijke dagen 'on tour'. Trappend en dwalend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdekken we de grootse natuur. Geniet bij terugkomst van een welverdiend drankje; morgen weer zo'n heerlijke dag op de Veluwe!

Fietsverhuur

Tips

Harderwijk

De steden en dorpen op de Veluwe zijn ware schatkamers vol historie. De oude dorpskernen en indrukwekkende monumenten, omringd door de Veluwse flora en fauna, zijn een niet te missen attractie.

Bezoek bijvoorbeeld de historische binnenstad van Harderwijk met sfeervolle winkelstraten, fraaie oude panden, gezellige terrasjes en de mooie boulevard met zijn Vischpoort.

Hattem, Elburg & Nijkerk

Wat dacht u van het monumentale stadje Hattem, welke voor het eerst in de 9e eeuw in de geschiedschrijving voorkwam. Het marktplein met tal van fraai gerestaureerde panden ademt nog steeds de sfeer uit van weleer. De binnenstad herbergt vele monumenten, galerieën en drie musea: het Anton Pieck Museum, het Voerman Museum Hattem en het Nederlands Bakkerij Museum. Stichting Rond Uit Hattem organiseert tal van activiteiten, zowel in de zomer ('De Langste Dag' en het 'Dikke Tinne Festival') als in de winter (Kerstmarkt). Voor meer informatie over deze en andere activiteiten in Hattem, kijk op: www.ronduithattem.nl.


Het plaatsje Elburg ligt prachtig aan de Randmeren en geldt als één van Nederlands meest bezienswaardige oude stadjes. De stad heeft haar rechthoekige middeleeuwse stratenplan behouden en je treft alom prachtige wallen, grachten en stukken stadsmuur aan. Binnen de wallen bevinden zich ruim 250 monumenten. Buiten de wallen bij de Vischpoort, ligt het knusse haventje met een originele visafslag.


De stad Nijkerk is genoemd naar de in 1222 gebouwde 'Nije' of nieuwe Kerk. De Nijkerkse binnenstad biedt een oud centrum met veel winkeltjes en gezellige terrassen. Op vrijdag is het extra gezellig als er op het Plein de wekelijkse markt is en koopavond in de binnenstad. Een populair festijn in de lente is de 'boerenmaandag', dat ondertussen landelijke bekendheid geniet.

Hattem, Elburg & Nijkerk

Hattem, Elburg & Nijkerk
Wij maken gebruik van cookies.