Direct naar de contentDirect naar de footer

Feestelijk uit eten

Tijdens de feestdagen organiseren we weer spetterende brunches!
De Kerstbrunch van 25 en 26 december wordt nog logistiek in elkaar gezet en zal online komen te staan op dinsdag 2 november vanaf 13:30 uur.

Reserveren voor de Kerstbrunch:
- Reserveren kan vanaf dinsdag 2 november 13:30 uur, enkel online via onze website en dient meteen online afgerekend te worden.
- Vooraf bellen/mailen om te reserveren is niet mogelijk, iedereen krijgt gelijke kansen om vanaf dinsdag 2 november te reserveren via de website.
- Er zijn geen reservelijsten of wachtlijsten, vol is vol.
- Dit jaar kunnen wij helaas niet de volledige capaciteit van ons restaurant benutten en hebben we dusdoende ook een kleiner aanbod aan activiteiten dan voorgaande jaren. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij u om tijdig via de website te reserveren.
- Als u niet beschikt over de nodige digitale media, adviseren wij u de hulp in te schakelen van iemand in uw omgeving/gezelschap die de reservering wel online kan maken.

Tijdens de feestdagen hanteren wij afwijkende annuleringsvoorwaarden. Een overzicht hiervan vindt u op de volgende pagina.

Zonder hotelovernachting is het, vanwege beperkte zitplaatsen in het restaurant, momenteel nog niet mogelijk om een dinerreservering te plaatsen voor 24, 25, 26 en 31 december.

Nieuwjaarsbrunch

Nieuwjaarsbrunch

Op zondag 2 januari luiden we het nieuwe jaar in met een spetterende Nieuwjaarsbrunch!
Kerstbrunch (vol)

Kerstbrunch (vol)

Eerst lekker uitslapen en dan met de hele familie aan de Kerstbrunch! Op 25 en 26 december wordt u feestelijk ontvangen met een glas prosecco en zal daarna een grandioos eilandenbuffet worden geopend.
Reviewz
Gemiddelde score:
8,9
1322 beoordelingen
Angelique van Campen
Hotel Harderwijk op de Veluwe 
Gezellig atmosfeer maar .......

Prima gegeten nadat wij even in de bar hadden gezeten en daar 2 wijn genomen hadden. Rond 17:00 naar het restaurant gegaan, de kelner was zoals eerder aangeven top en attent maar bij het afrekenen en de controle van de bon ging het mis. Dit mis gaan was overigens de fout van de bar medewerker die aan onze kelner door gaf dat wij in de bar 2 wijn en een borrelhapje hadden genoten. Jammer genoeg kwam ik hier pas achter nadat ik had afgerekend maar voor hetzelfde geldt kom je hier pas later achter. Dat voelt dan niet echt goed. Sowieso voelde het al niet goed dat de barmedewerker schijnbaar zijn zaakjes niet echt op orde had. Afijn, een wat negatieve ervaring aan het einde door slordigheid van de barmedewerker.