Direct naar de contentDirect naar de footer

Uitstapjes

Door de unieke ligging is Hotel Harderwijk het perfecte startpunt voor allerlei leuke uitjes in de omgeving.

Paleis het Loo

Paleis het Loo

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo.

Paleis Het Loo is erin geslaagd het afgelopen jaar de collecties uit te breiden met een aantal uitzonderlijke schenkingen en aankopen uit oud Oranjebezit. Zoals enkele bijzondere schilderijen en de donkerblauwe verhoogde en verlengde Ford Scorpio, die koningin Beatrix van 1998 tot 2006 in gebruik had.
De vertrekken in het paleis laten de ontwikkeling van het interieur zien, van de zeventiende tot de twintigste eeuw.

Paleis Het Loo is in 1685 gebouwd in opdracht van Koning-Stadhouder Willem III. Lange tijd is het Paleis in gebruik geweest bij de Koninklijke familie, onder meer als zomerresidentie van koningin Wilhelmina. Zowel paleis als tuinen zijn zeer de moeite waard.

Batavia Stad

Batavia Stad

Batavia Stad is de eerste fashion 'outlet' in Nederland. De outlet is genoemd naar het schip de Batavia uit 1628, waarvan een replica vlakbij is afgemeerd, bij de Bataviawerf.
Om in stijl te blijven, is Batavia Stad gebouwd in de vorm van een zeventiende-eeuwse versterking. Men vindt er dames-, heren- en kindermode, schoentrends, lingerie, parfums en sport-en outdoorwear.

Klimbos Garderen

Klimbos Garderen

Centraal op de Veluwe, midden in de natuur vindt u Klimbos Garderen. Door een uniek zekersysteem waarbij u continu gezekerd bent, is dit het veiligste klimbos van Nederland. In Klimbos Garderen vindt u diverse parcoursen, waaronder ook het hoogste parcours van Nederland! Ook voor de ongeoefende en minder sportieve klimmers is dit klimbos zeer geschikt!

Bekijk website
Veluvia

Veluvia

Harderwijk is prachtig vanaf het water. De skyline bestaat uit de oude stadsmuren, waarachter de binnenstad gelegen is, maar ook het nieuwe woonproject 'Waterfront'.
Veluvia verhuurt sloepen en organiseert rondvaarten, ook bieden zij de gelegenheid tot een volledig verzorgde privé rondvaart met catering voor gezelschappen.

 • 't Smallert

  Op de Veluwe, in het kleine plaatsje Emst ligt Gezinspark ’t Smallert waar een hoop te beleven is, voor jong en oud!

  Het park bestaat uit een forellenkwekerij, visvijvers, een speelpark, een kaarsenmakerij en een dagrestaurant met een mooi terras.
 • Burgbieren Ermelo

  In deze bierwinkel vindt u meer dan 2300 verschillende bieren vanuit de hele wereld. U kunt de bieren per stuk afnemen. Voor de hobbyist is er achter in de winkel een zolder met alle benodigdheden voor het zelf maken van bier, wijn en het zelf distilleren. De Burg Bier Brouwerij bestaat vanaf 1995. De oude brouwerij had een capaciteit van 60 liter per brouwsel. Sinds mei 2009 is de nieuwe brouwerij actief met een capaciteit van maar liefst 700 liter per brouwsel.

Kok Experience

Kok Experience

Kok Experience biedt een spectaculaire beleving voor jong en oud. Speel in het avontuurlijke indoor en outdoor speelparadijs, sluip door het spannende lasergame doolhof of bekijk de nieuwste films in de bioscoop Kok CinemaxX. Ontdek de unieke en grootste indoor en outdoor beleving op de Veluwe!

A. Vogel Tuinen

A. Vogel Tuinen

Verscholen in de Veluwse bossen van Landgoed Zwaluwenburg in 't Harde liggen de A.Vogel tuinen met talloze geneeskrachtige kruiden en planten. Het is dé plek voor een gezellig en gezond dagje uit midden in de natuur. Laat je zintuigen tot leven komen en ga op ontdekkingstocht door de felgekleurde kruidenvelden. Voel de aarde onder je voeten op het Blotevoetenpad. Proef de natuur in de Smultuin. En kom tot rust in het Kruidentheehofje onder het genot van je eigen gemaakte kruidenthee.

Bowling Harderwijk

Bowling Harderwijk

Bowling Harderwijk is met haar 12 ‘White Lanes’ bowlingbanen, spectaculaire LED-verlichting in alle kleuren van de regenboog en uitgebreide horeca-faciliteiten misschien wel de mooiste bowlingbaan van Nederland.

 • Stadsmuseum Harderwijk

  Het Stadsmuseum Harderwijk is een verrassend en vernieuwd museum dat het verhaal van Harderwijk vertelt en een ontmoetingsplaats is voor jong en oud.
  In het '100 jaar De Stijl'-jaar 2017 organiseert het Stadsmuseum Harderwijk een overzichtstentoonstelling geheel gewijd aan beeldend kunstenaar Vilmos Huszár (Boedapest 1884 - Harderwijk 1960), een van de medeoprichters van kunstbeweging De Stijl.

 • Aviodrome

  Aviodrome in Lelystad. Ontdek hier binnen en buiten meer dan 100 vliegtuigen, waaronder de Boeing 747.

  Leer morseseinen in de radiokamer, zie en voel vliegspektakel in het 4D-filmtheater, ervaar het avontuurlijk vliegen in de vluchtsimulators en nog veel meer.

Klimbos Ermelo

Klimbos Ermelo

Bent u een liefhebber van klimmen en klauteren? Dan is het klimbos in Ermelo een echte aanrader! Vier spectaculaire routes met in totaal 60 hindernissen vragen om je grenzen te verleggen. Ga de uitdaging aan en ervaar de spanning.