Direct naar de contentDirect naar de footer
;

Beleef de Veluwe

Gelegen in de Veluwse bossen, maar op steenworp afstand van de A28, ligt Van der Valk Hotel Harderwijk. De Veluwe heeft een lange historie en mede daardoor, een zeer diverse en interessante cultuur. Ontdek de eeuwenoude steden, kastelen en landgoederen of bezoek één van de vele musea. Breng een bezoek aan prachtige historische Veluwse dorpen en steden of ga eens kijken bij een schaapsherder op de hei!

Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen

Hotel Harderwijk is het ideale startpunt voor een kennismaking met de Veluwe. Er zijn voldoende fiets- en wandelroutes voor een paar heerlijke dagen 'on tour'. Trappend en dwalend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdekken we de grootse natuur. Geniet bij terugkomst van een welverdiend drankje; morgen weer zo'n heerlijke dag op de Veluwe!

Fietsverhuur
Harderwijk

Harderwijk

De steden en dorpen op de Veluwe zijn ware schatkamers vol historie. De oude dorpskernen en indrukwekkende monumenten, omringd door de Veluwse flora en fauna, zijn een niet te missen attractie.

Bezoek bijvoorbeeld de historische binnenstad van Harderwijk met sfeervolle winkelstraten, fraaie oude panden, gezellige terrasjes en de mooie boulevard met zijn Vischpoort.

Ermelo, Putten & Garderen

Ermelo, Putten & Garderen

Het dorp Ermelo is het kleine toeristische hart van de Noord-West Veluwe. In het hoogseizoen wordt er bijna dagelijks een gezellig evenement georganiseerd, of kunt u er eindeloos struinen over zomeravond braderieën. Aan de Ermelosche Heide bevindt zich een schaapskooi, waarvan de kudde elke dag op de heide te vinden is. Wist u dat Ermelo ook over een eigen bierbrouwerij en wijngaard beschikt? Beide zijn voor rondleidingen en proeverijen beschikbaar op afspraak.


Putten is een oud dorp, gelegen in het kustgebied van de vroegere Zuiderzee. Het is één van de, vanuit agrarisch oogpunt gezien, beste plekjes van de Veluwe. Putten behoort zo tot de oudste kerspels op de Veluwe en heeft enkele eeuwen lang een zeer groot gebied omvat. In het centrum vindt u diverse winkels en terrassen.


Garderen dient voor vele toeristen en inwoners van de Veluwe als prima tussenstop of pauze van een wandel-, fiets- of motortocht. U vindt er talrijke horecagelegenheden, waaronder ook ijssalon de Ijstijd, welke beschikt over een terras waar u heerlijk kunt genieten van een ruim assortiment aan vers gemaakt ijs. In de Beeldentuin in Garderen kunt u voor een groot gedeelte van het jaar terecht voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn. Ieder jaar wordt er een uniek thema bedacht, waaruit de mooiste zandbeelden voortkomen. Voor iedereen die zijn of haar hart op wil halen aan de allermooiste tuin- en woondecoraties, beelden, woonaccessoires en meubelen, is de beeldentuin in combinatie met het showroomdorp ideaal.

Staverden

Staverden

Staverden is in 2012, met slechts 52 inwoners, officieel uitgeroepen tot kleinste stad van de Benelux. Kasteel Staverden, als middelpunt van deze stad, is zeker de moeite waard om te bezoeken. U geniet hier van een heerlijke wandeling door de prachtige tuinen of het bos waarna u in de Brasserie van het kasteel terecht kunt voor een heerlijke kop koffie of thee.

Hattem, Elburg & Nijkerk

Hattem, Elburg & Nijkerk

Wat dacht u van het monumentale stadje Hattem, welke voor het eerst in de 9e eeuw in de geschiedschrijving voorkwam. Het marktplein met tal van fraai gerestaureerde panden ademt nog steeds de sfeer uit van weleer. De binnenstad herbergt vele monumenten, galerieën en drie musea: het Anton Pieck Museum, het Voerman Museum Hattem en het Nederlands Bakkerij Museum. Stichting Rond Uit Hattem organiseert tal van activiteiten, zowel in de zomer ('De Langste Dag' en het 'Dikke Tinne Festival') als in de winter (Kerstmarkt). Voor meer informatie over deze en andere activiteiten in Hattem, kijk op: www.ronduithattem.nl.


Het plaatsje Elburg ligt prachtig aan de Randmeren en geldt als één van Nederlands meest bezienswaardige oude stadjes. De stad heeft haar rechthoekige middeleeuwse stratenplan behouden en je treft alom prachtige wallen, grachten en stukken stadsmuur aan. Binnen de wallen bevinden zich ruim 250 monumenten. Buiten de wallen bij de Vischpoort, ligt het knusse haventje met een originele visafslag.


De stad Nijkerk is genoemd naar de in 1222 gebouwde 'Nije' of nieuwe Kerk. De Nijkerkse binnenstad biedt een oud centrum met veel winkeltjes en gezellige terrassen. Op vrijdag is het extra gezellig als er op het Plein de wekelijkse markt is en koopavond in de binnenstad. Een populair festijn in de lente is de 'boerenmaandag', dat ondertussen landelijke bekendheid geniet.