Direct naar de contentDirect naar de footer

Uitstapjes

Harderwijk is een prachtige, historische Hanzestad met de Veluwe in de voortuin en water in de achtertuin. De stad bruist van gezelligheid en culinaire geneugten. Maar ook de andere dorpen in de omgeving hebben een scala aan bezienswaardigheden en geschiedenis, zeker een bezoekje waard!

Heerlijk Harderwijk
Boulevard & Stadsstrand Harderwijk

Boulevard & Stadsstrand Harderwijk

De boulevard wordt gesierd met viszaakjes en restaurants, langs het water en de haven loopt u zo naar het Stadsstrand toe. Het heerlijke zandstrand ligt op een steenworp afstand van de mooie binnenstad van Harderwijk. Hoog tijd om bij warm weer je schoenen uit te trekken en met blote voeten het Wolderwijd in te wandelen.

Stadswandeling

Stadswandeling

Harderwijk is een Hanzestad met een rijkdom aan Hanzegeschiedenis. Met deze stadswandeling van HeerlijkHarderwijk krijgt u inzage in de plekjes van Harderwijk die een functie hadden in de tijd van de Hanze.

TIP:
Loop eens langs de Ouderwetse Bakkerij voor een echte Harderwijkse Zeebeer!

Stadsmuseum & Marius van Dokkum Museum

Stadsmuseum & Marius van Dokkum Museum

In het Stadsmuseum leert u meer over de rijke en veelzijdige geschiedenis van Harderwijk, alsook van de verrassende kunstexposities.
Sinds 2018 is Harderwijk een museum rijker. Het Marius van Dokkum Museum is gevestigd in de voormalige Snijkamer van de Universiteit van Harderwijk en volledig gewijd aan de werken van deze levende kunstenaar.

TIP:
Combineer uw bezoek aan de Musea met een Cultureel Arrangement bij Hotel Harderwijk.

Escaperoom

Escaperoom

Ga de uitdaging aan in één van de 3 spannende kamers in Escaperoom Harderwijk en ontsnap binnen het uur!

WIST U DAT:
Escaperoom Harderwijk al meerdere jaren achtereen in de top 10 van Nederland is geëindigd!

Veluvia

Veluvia

Direct aan de haven van Harderwijk vindt u Veluvia, gelegen op de oorspronkelijke werf.
Vanaf deze historische plek stapt u aan boord van één van de boten voor een dagje varen in de Randmeren.
Verken in stijl de wateren rondom de stad in één van de robuuste sloepen of vaar mee met de klassieke rondvaartboot, een gerenoveerde salonboot uit 1925!

Klimbos Harderwijk

Klimbos Harderwijk

Klimbos Harderwijk beschikt over een oneindig lang klimparcours en een unieke Rollercoaster Zipline! Elk klimavontuur begint op de 20 meter hoge tipi toren waar je ook via de klimwand tegenop kan klimmen. Geniet daarnaast van de vrije val van 16 meter hoog!

Goed om te weten:
Bij Klimbos Harderwijk bepaalt u zelf de route en is al geschikt voor kinderen vanaf 1.20 meter, perfect gezinsuitje dus!

Adventure Veluwe

Adventure Veluwe

Adventure Veluwe is dé avonturen specialist van de Veluwe voor onvergetelijke uitjes en evenementen in de regio Harderwijk-Apeldoorn.
Met Expeditie Veluwe worden uw expeditie skills getest en voelt u zich een echte Robinson! Daag uw vrienden, familie of collega's uit en test uw survival vaardigheden.
Nog meer uitdaging? Misschien is de Legertruck- of Helikopter Dropping wel wat voor u, of heeft u reeds gehoord van de Virtual Reality Dining? Een sensationele beleving van alle zintuigen!

Benieuwd naar alle andere mogelijkheden?

Schaapskooi Ermelo

Schaapskooi Ermelo

De Ermelose schaapskudde bestaat uit zo'n 300 schapen die onderdak krijgen bij de Schaapskooi van Ermelo. Deze is in authentieke stijl gebouwd en is één van de grootste van Gelderland.

Kasteel Staverden

Kasteel Staverden

Het landgoed bevindt zich in Staverden, de kleinste 'stad' van de Benelux. Het landgoed bestaat uit een landhuis, een koetshuis, een oranjerie en heeft een fraai aangelegd park. Op het landgoed en in het omringende landschap is een groot aanbod aan flora en fauna terug te vinden, al wandelend door de natuur kunt u ze ontdekken. Zo leven er op Staverden bijvoorbeeld een zestigtal edelherten, wilde zwijnen en ook zijn witte pauwen de vaste bewoners van het domein.

WIST U DAT?
Rondom het Kasteel van Staverden speelt zich de legende af van de Zwarte Vrouw van Staverden die stierf door liefdesverdriet. Naar men zegt doolt haar geest nog steeds rond op Staverden en hoort men haar 's nachts huilen...

Bike Tour Harderwijk

Bike Tour Harderwijk

Op reservering kunt u mee met de “Highlight tour” door Harderwijk. In deze tour van ongeveer 2 uur laat onze gids u kennis maken met het échte Harderwijk. Fiets mee en ontdek de verborgen steegjes, oude kerken en de vele mooie verhalen.

't Veluws Zandsculpturenfestijn

't Veluws Zandsculpturenfestijn

De Beeldentuin in Garderen staat vol met prachtige tuinbeelden en andere decoraties, u kijkt uw ogen uit! Op hetzelfde terrein vindt jaarlijks 't Veluws Zandsculpturenfestijn plaats van april t/m oktober. Dit jaar gaat u echt even op reis met het thema 'Reis om de Wereld'. Deze indrukwekkende ontdekkingsreis voert u langs de mooiste taferelen die allemaal worden uitgebeeld met zand.

TIP:
In het overdekte deel van het festijn vindt u een leuke puzzel waarbij u moet raden wat er door de zandsculpturen wordt uitgebeeld. Wie ze allemaal goed heeft, maakt kans op mooie prijzen!

Palingmuseum

Palingmuseum

Het Palingmuseum in Harderwijk is uniek in Nederland, het levert een erg interessante en educatieve beleving voor jong en oud.
U komt alles te weten over het mysterieuze leven van de paling tot aan de verwerking van deze fijne delicatesse. Het is dan ook een bijzonder dier, misschien wel de meest bijzondere vis qua levensstijl! In het Palingmuseum is een speciaal gemaakte animatiefilm te zien, en er is zelfs een levensgrote digitale Palingrokerij waar je zélf je paling kunt leren roken!
Na afloop geniet u van een overheerlijk stukje vis in het Visrestaurant, of neemt u wat mee naar huis uit het grote aanbod van vis-specialiteiten uit de winkel.

Bottermuseum

Bottermuseum

Ontdek de Botters in de Botterloods en in de haven en ervaar de historie van het mijnen in de Vischafslag. Kom de historie voelen, ruiken, het verleden aanraken, zien, doorlopen en beleven.

TIP:
BOTTER SAILING EXPERIENCE

Hier stap je op een echte historische Botter en ga je een stuk varen en zeilen op de voormalige Zuiderzee. Onderweg vertellen ze de verhalen van het verleden. Je kan zelf actief meezeilen, maar je kan ook gewoon genieten. Varen met een botter is een echte belevenis.

Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark

Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark

Hans & Grietje is het meest magische pannenkoekenhuis en speelpark van Nederland!

Waan je in een toverwereld, waar de kinderen heerlijk kunnen buitenspelen. In een echt Hans & Grietje-snoephuis kun je sprookjes voor jezelf spelen, tegen elkaar racen op een extra grote kartbaan of kijken wie het hoogste kan springen op een gigantisch springkussen kasteel! Je kunt schommelen op familieschommels in alle soorten en maten, schommelen van links naar rechts op de gondel, of de berg af op een supercoole driewieler!

Blote voetenpad

Blote voetenpad

Het blotevoetenpad Zeewolde is een verrassende route van verschillende paden over het erf van de Sternhof met allerlei ondergronden: o.a. mos, houtsnippers, grind, modder, steen, wiebelbrug en andere verschillende materialen. De informatie en opdrachten onderweg maken het een interessante en uitdagende wandeling voor jong en oud!

Wijngoed Wilgenhorst

Wijngoed Wilgenhorst

Ruim 3,8 meter onder de zeespiegel ligt, net buiten het dorp Zeewolde, Wijngoed Wilgenhorst. Op de kalkrijke kleibodem zijn in 2012 de eerste negenhonderd wijnstokken aangeplant en inmiddels staat de teller op ruim vijfenhalf duizend wijnstokken. Je kunt hier terecht voor een rondleiding door de wijngaard en een wijnproeverij van de enige echte wijnen uit Zeewolde.

Noord Veluws Museum

Noord Veluws Museum

Breng een bezoek aan het Noord-Veluws Museum en bekijk kunst dat werk toont van Noord-Veluwse kunstenaars. Het museum beperkt zich niet tot het geven van informatie over de schilderijen, maar koppelt daar verhalen aan.

B&B Bootverhuur Harderwijk

B&B Bootverhuur Harderwijk

Een dagje relaxed varen in de omgeving van Harderwijk, op het Wolderwijd of Veluwemeer. Een heerlijke manier om met uw gezin of vrienden tijd door te brengen op het water of in korte tijd uw batterij weer op te laden. Huur een sloep, consoleboot of een zeilboot en vertoef een heerlijke dag op het water.

The Links Valley

The Links Valley

The Links Valley is een golfbaan met waanzinnige hoogteverschillen, pure zandgrond, ruig heidelandschap en 18 unieke, uitdagende holes in het hart van de Veluwe. De eerste omkeerbare 9-holes golfbaan van Nederland.

Botter huren

Botter huren

Water, wind, gezelligheid, lekker eten en drinken. Alle elementen voor een geslaagd uitje voor iedereen! Stap samen met uw collega's , familie, vrienden of kennissen aan boord van één van onze botters en geniet van Zuiderzee romantiek van de 21e eeuw! Bekijk op de website al onze arrangementen.