Direct naar de contentDirect naar de footer

Een horecabedrijf met een groen hart

 • bed-x-large
  Alle warmte die vrijkomt bij het opwekken van elektriciteit wordt hergebruikt.
 • terrace
  Ons organisch afval uit de hotels wordt gebruikt als een grondstof voor bio-energiecentrales.
 • delivery-van
  Alle Valk-vrachtwagens die de hotels elke dag bevoorraden besparen brandstof door aerodynamische spoilers.
 • nature
  Green Key: hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de hospitalitybranche. Er wordt alles (en meer) gedaan om het milieu te sparen zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit.
 • charge
  Bij ons hotel uw auto opladen onder het genot van een kopje koffie.
Nieuwsbrief

 • Mis geen enkele actie en aanbieding
 • Blijf op de hoogte van exclusieve deals en 72 uursacties
 • Ontvang tips voor scherp geprijsde weekendjes weg
 • Transport

  Verantwoord

  Transport

  Alle Van der Valk vrachtwagens zijn voorzien van aerodynamische spoilers waarmee brandstof wordt bespaard.
  De verstransporten beschikken tevens over online temperatuurbewaking. Hierdoor kan er direct ingegrepen worden als er iets verkeerd gaat met de temperatuur. Zo kunnen we hoge kwaliteit garanderen en bederf van producten tegengaan.

 • Gaat niet verloren

  Wat over is,

  Gaat niet verloren

  Via een innovatief verwerkingsproces van bio-energiecentrales wordt organisch afval omgezet tot groene energie en terug geleverd aan onze hotels.

  Het wordt dus niet weggegooid, maar altijd op een slimme manier hergebruikt!

 • Energie

  Gebruiken en hergebruiken

  Energie

  Wij doen er alles aan om onze energie met een zo hoog mogelijk rendement te gebruiken en op te wekken. Zo hergebruiken we bijvoorbeeld de warmte die vrijkomt bij het opwekken van onze elektriciteit. Warmte afkomstig van de motor- en de rookgaskoeling, wordt ingezet voor uw warme douche.

Green & Orange choice

Green & Orange choice

Dagelijks wordt het bedlinnen en de handdoeken vervangen in ons hotel. De gast maakt met Green of Orange choice de keuze om de linnen en/of handdoeken wissel over te slaan.

Voor iedere 2 OrangeChoices of voor iedere Greenchoice, planten we met het project Trees4next een boom in de heuvels van Schotland.

Meer informatie
FSC gecertificeerd papier

FSC gecertificeerd papier

We ontkomen er niet aan om papier te gebruiken, waardoor er is gezocht naar een verantwoorde manier. Al onze documenten, brochures en magazines zijn daarom gemaakt van FSC gecertificeerd papier. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven.

Door FSC te gebruiken, dragen we direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.

Valk Energy laadpalen

Valk Energy laadpalen

Wij beschikken over 8 Van der Valk Energy laadpalen welke voor iedere auto geschikt zijn. De elektrische laadpalen zijn vrij toegankelijk voor al onze gasten die hiervoor over de benodigde laadpas beschikken.

De Valk Energy laadpalen zijn allemaal voorzien van een eigen laadkabel met een laadvermogen van 3 kilowatt tot en met 12 kilowatt.

Winnaar Sustainable Brand Index

Winnaar Sustainable Brand Index

Van der Valk is na 2020, 2021 en 2022, ook in 2023 uitgeroepen tot meest duurzame hotelketen door de Sustainable Brand Index.
De Sustainable Brand Index is het grootste en meest toonaangevende onderzoek in Europa op het gebied van duurzaamheid en consumentenmerken, dat sinds 2017 ook in Nederland wordt uitgevoerd. Gebaseerd op een onafhankelijk onderzoek onder Nederlandse consumenten, worden duurzaamheid, branding en communicatie van consumentenmerken in kaart gebracht en geanalyseerd.

Herbebossing

Herbebossing

Zoals u mogelijk al weet, bevindt ons hotel zich op een prachtige locatie te midden van de Veluwse bossen, wat ons onderwerpt aan natuurwetgeving. Sinds de start van de bouw van het hotel in 2010 hebben we vrijgevig het verlies aan groen gecompenseerd.

Op dit moment bezitten we meer dan 8 hectare bos, waarvan de helft bestaand is en de andere helft door ons is ontwikkeld.

Meer informatie
Elk (bouw)steentje bijdragen

Elk (bouw)steentje bijdragen

Niet alleen in de bedrijfsvoering, maar ook tijdens de bouw wordt al gedacht aan duurzaamheid.

BREEAM-NL In-Use is in Nederland een breed geaccepteerd certificaat voor het waarderen van duurzaamheidsaspecten van het gebouw. Ook ons nieuw te bouwen pand zal in bezit zijn van dat duurzaamheidscertificaat.

Meer informatie
Maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid

Naast de bovenstaande duurzame maatregelen, vinden wij het als hotel belangrijk om ook maatschappelijk betrokken te zijn in de omgeving. Dit doen we onder andere door lokale sportverenigingen te sponsoren zoals voetbalverenigingen VVOG Harderwijk, Harderwijk op IJs etc. Daarnaast is ons hotel ook een start locatie voor de mountainbikeroute Harderwijk-Ermelo. Na een actieve en ook ontspannende route door het bos, kunnen de gasten bij terugkomst in ons hotel genieten van een kopje koffie!